Zoeken

PAM parlementslid naar gevangenis voor corruptie

11 november 2011 - 16:00 - Gemeenschap

©

De vice-voorzitter van de gemeenteraad van Meknes, Jawad Mahal, die gearresteerd werd voor corruptie op 13 oktober, dankzij de medewerking van een in het buitenland wonende Marokkaan, werd vrijdag veroordeeld tot twee jaar gevangenis en een boete van 5000 dirham.

Het verkozen lid van de Partij van Authenticiteit en Moderniteit (PAM) had aan de informant 10.000 dirhams gevraagd in ruil voor het goedkeuren van een bouwplan. Hij werd gearresteerd door de politie in aanwezigheid van de procureur des Konings, terwijl hij het ​​geld in ontvangst nam.

De betrokkene, die zich kandidaat gesteld had voor de verkiezingen van 25 november a.s., werd overgebracht naar de civiele gevangenis van Sidi Said te Meknes, waar hij zijn straf zal uitzitten.

In Marokko zetten de autoriteiten alles in het werk om de mechanismen voor de preventie en de bestrijding van corruptie te versterken zoals voorgeschreven in de nieuwe grondwet, die een heel artikel aan een goed bestuur en aan de bestrijding van corruptie besteedt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team