Zoeken

Maghrebijns gezin springt van 7e verdieping in Zwitserland

30 maart 2022 - 20:20 - Wereld

©

De 41-jarige Nasrine Feraoun, haar tweelingzus Narjisse, haar 40-jarige echtgenoot Eric David, en de twee kinderen van het echtpaar, een meisje van 8 jaar en een jongen van 15 jaar, sprongen op donderdag 24 maart in Zwitserland van de zevende verdieping van een gebouw. De tienerjongen is de enige die de val overleefde, maar hij werd in een kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen en ligt daar in een coma. Het parket en de kantonnale politie van Vaud hebben de theorie van collectieve zelfmoord bevestigd.

Het familiedrama vond plaats in Montreux. Vijf leden van het gezin sprongen op donderdag 24 maart naar beneden en maakten een val van meer dan twintig meter, zo blijkt uit de bevindingen en de verzamelde getuigenissen, meldt TF1. In slechts vijf minuten waren alle gezinsleden naar beneden gesprongen. De enige overlevende is de tiener. Hij ligt nog steeds in een coma. "Voor of tijdens de gebeurtenissen heeft geen enkele getuige, met inbegrip van de twee gendarmes die ter plaatse waren en de voorbijgangers onderaan het gebouw, ook maar het minste geluid of geschreeuw gehoord vanuit de flat of het balkon. De politie ontdekte een trapladder op het balkon en geen enkel teken van een worsteling," zegt de politie in een verklaring.

Lees ook: Frans Marokkaans gezin komt om tijdens vakantie in Marokko

De familie zou tot deze wanhoopsdaad zijn overgegaan nadat ze hadden geweigerd om de deur te openen voor de gendarmes, die waren gekomen omdat het gezin de verplichtingen in verband met het thuisonderwijs van de tiener niet had nageleefd. De familie David-Feraoun woonde sinds 2014 in Zwitserland. "De twee rijkswachters die in het gebouw aan de Casino-straat waren voor een huiszoeking met betrekking tot het thuisonderwijs van de 15-jarige zoon, belden aan en lieten weten dat ze er waren. Aangezien ze niet binnen konden, zijn ze na enkele minuten wachten, overeenkomstig de geldende regels, vertrokken zonder hun opdracht te hebben kunnen uitvoeren", aldus dezelfde bron.

Volgens de kantonnale politie sluit het onderzoek de tussenkomst van een derde uit en wijst alles erop dat alle slachtoffers na elkaar van het balkon zijn gesprongen. "De familie leefde in afzondering en vreesde dat de autoriteiten zich zouden bemoeien met hun manier van leven," voegt de bron eraan toe. Volgens de onderzoekers "waren noch de moeder noch het 8-jarige meisje officieel ingeschreven in het bevolkingsregister, hetgeen verklaart waarom het kind geen onderwijs heeft genoten. Deze twee mensen zouden in april 2016 naar Marokko vertrekken en werden niet geacht in Montreux te wonen".

Lees ook: Marokko: tragische dood moeder en drie dochters

Nasrine en Narjisse waren de kleindochters van de bekende Algerijnse schrijver Mouloud Feraoun. Hij werd op 15 maart 1962 door de terreurorganisatie AOS in Algiers vermoord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team