Zoeken

Tottenham Hotspur in pole position om Sofyan Amrabat te contracteren

4 januari 2023 - 08:00 - Sport

©

Sofyan Amrabat was één van de auteurs van het succes van het Marokkaans elftal op het WK in Qatar. Dankzij zijn uitstekende prestatie is hij in het vizier gekomen van Tottenham Hotspur, dat hem in januari 2023 wil contracteren.

Verschillende clubs hebben na zijn succesvolle deelname aan het WK in Qatar belangstelling voor Sofyan Amrabat. Onder hen is Tottenham Hotspur. De Engelse club is in "pole position" om de middenvelder van Fiorentina te contracteren. Zijn contract loopt af in juni 2024 en de club vraagt 45 miljoen euro om hem te laten vertrekken.

Lees ook: Sofyan Amrabat dineert met fans in Utrecht

Volgens Tuttosport-baas Guido Vaciago is Sofyan een "waanzinnige speler" vanwege zijn uitstekende prestaties op het WK 2022 in Qatar en op clubniveau. Hij is vaak in balbezit. De Marokkaanse international zit in de topgroep: 3% progressieve passes, 5% voltooide passes, 11% blokken en 13% succesvolle passes in vergelijking met al zijn positionele collega’s in de vijf beste Europese competities vorig jaar (FBRef).

Lees ook: Sofyan Amrabat met Italiaanse legende vergeleken

In The Guardian wordt Sofyan de "drijvende kracht" genoemd van het Marokkaans elftal, dat voor het eerst in zijn geschiedenis de halve finale van het WK bereikte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team