Zoeken

Topmodel Imaan Hammam toont groot hart voor Valentijnsdag

17 februari 2021 - 12:00 - Cultuur

©

Topmodel Imaan Hammam heeft meegedaan aan een goede doel actie op Valentijnsdag. Twee modefotografen, Inez en Vinoodh, hadden het idee om mensen een kaartje online te laten sturen naar hun dierbaren in plaats van een echt kaartje. Op deze manier konden mensen gelijk een donatie doen aan een milieuvriendelijk doel.

Volgens The New Arab is de digitale kus die naar dierbaren kan worden gestuurd van het topmodel van Marokkaanse afkomst. Ook model Emily Ratajkowski is in de campagne te zien. Met het digitale kaartje kunnen mensen aan hun dierbaren laten weten dat ze aan hen denken op een milieuvriendelijke manier. De fotografen begonnen aan hun actie toen ze erachter kwamen dat er enkel al in de Verenigde Staten in een jaar 16 miljard dollar aan kerstcadeautjes werden opgeslagen.

Op haar Instagram-account promoot het model de digitale kaarten. "Als je een kus van mij stuurt, steun je de Honnold Foundation. Zij zetten zich in om zonne-energie te promoten," schreef Imaan Hammam.

Het is niet de eerste keer dat Hammam aan een goed doel meewerkt. Ze is ook ambassadeur voor ‘She’s the first’. Voor de ‘Girls Get Loud’-campagne werd het topmodel ook ingezet met als doel om vrouwen sterker te maken. Ze vertelt aan het modeblad Harper’s Bazaar het verhaal van haar moeder. "Mijn moeder is Marokkaanse en vertrok op 19-jarig leeftijd naar Nederland. Alleen al omdat ze een immigrant is en vrouw heb ik zoveel respect voor haar en haar achtergrond."

Bladna.nl