Zoeken

Regeling Syrische crisis in Rabat?

16 november 2011 - 09:00 - Wereld

©

De Arabische Liga is zeer bezorgd over de veiligheidssituatie in Syrië. De ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten zullen elkaar hierover op woensdag in Rabat ontmoeten. Zij hopen een oplossing te vinden voor de crisis in Syrië aan de gang sinds maart.

De repressie van het protestbeweging in Syrië heeft volgens de VN al 3500 levens gekost. Syrische minister van Buitenlandse Zaken, Walid Mouallem, verklaarde onlangs nochtans dat het einde van de onrust in zicht is.

Walid Mouallem gelooft zelfs dat "het Libische scenario niet zal worden herhaald in Syrië" en verheugt zich over de steun van Rusland en China aan zijn land.

Diplomatiek geïsoleerd en afgewezen door de Arabische Liga, is het regime van president Bashar al-Assad de laatste maanden erg verzwakt. Al-Assad zou zelfs bereid zijn om af te treden als zijn veiligheid en die van zijn familie worden gegarandeerd.

Syrië, dat de bijeenkomst niet bijwoont, is geschorst door de Arabische Liga en zal het blijven zolang geweld wordt gebruikt in het land, aldus de secretaris-generaal van de Liga, Nabil al-Arabi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team