Zoeken

Toerisme Sebta in topvorm dankzij Marokkanen

5 februari 2013 - 21:47 - Wereld

©

Toerisme in Sebta groeit aanhoudend dankzij de steeds groter wordend middenklasse in Marokko. Dat zegt Premi Mirchandani, lid van de lokale regering, verantwoordelijk voor toerisme.

Op de Fitur-toerismebeurs in Madrid, vertelde Premi Mirchandani aan EFE, dat 4% minder Spaanse toeristen Sebta hebben bezocht in 2012.

Het aantal buitenlandse toeristen steeg daarentegen met 6%, vooral dankzij de Marokkanen, maar ook door Franse toeristen op vakantie in het noorden van Marokko.

"In Marokko bezoeken heel wat Franse toeristen steden die op 10 à 15 km van Sebta liggen. De nabijheid en de aantrekkelijkheid van onze stad geeft hen zin ons beter te kennen", aldus Mirchandani. Toeristen die Sebta bezoeken zijn op zoek naar "een moderne Europese stad in Noord-Afrika, met een nachtleven, hotels en goedkopere producten".

Om nog meer Marokkanen aan te trekken vermenigvuldigt Sebta de inspanningen. Onlangs werd de liberalisering van openingstijden besloten, zodat winkels ook op zon-en feestdagen mogen openen. In 2012 had de enclave ook een expres visumprocedure op voet gezet voor Marokkanen met een sterke koopkracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team