Zoeken

Toerisme Marokko kent crisis

21 februari 2013 - 15:09 - Economie

©

De toeristische sector in Marokko gaat sterk achteruit. In top-bestemming Marrakech daalde het aantal toeristen met 80%. Dat zegt Hassan, een gids ontmoet door France Inter op Djemaa El Fna. De regressie is rampzalig voor de stad, waar duizenden mensen van het toerisme leven.

Volgens Georges Vialard, verantwoordelijk bij FRAM, een toonaangevende touroperator in Marokko, is het aantal bezoekers in Marokko afgenomen van 90.000 naar 61.000 in 2012. FRAM verwacht 65.000 bezoekers in 2013.

De Arabische lente en de aanslag op café Argana, waren een harde klap voor Marokko en vooral Marrakech. De rode stad bezit immers 50% van de toeristische capaciteit van Marokko. Marokkaanse toerisme professionals zijn het er niet mee eens. Volgens hen behoort de Argana-aanslag tot de geschiedenis. Wel zeggen ze waakzaam te blijven.

Een Franse klantverantwoordelijke van een Palace in Marrakech, geeft echter toe dat de afgelopen twee jaar slecht waren. Toch denkt hij dat over een jaar of twee alles terug normaal wordt.

Marokko hoopt tegen 2020 om een ​​van de 20 beste bestemmingen in de wereld te worden. Het land investeert dan ook miljarden in toerisme, hetwelke jaarlijks rond 50 miljard dirham opbrengt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team