Zoeken

Toerisme: Marrakech in actie voor een succesvol herstel

30 september 2020 - 18:50 - Wereld

©

Het Mamounia paleis wordt gerenoveerd en zal op 16 oktober zijn deuren heropenen. Toeristische operatoren wachten met ongeduld op de opheffing van de noodtoestand en de hervatting van de luchtvaart.

Voor touroperators is het een puinhoop. De renovatiewerkzaamheden aan het Mamounia paleis zijn bijna voltooid en de accommodatie plant een heropening op 16 oktober, als de situatie het toelaat.

Sinds maart zijn luxehotels gedwongen werkloos, ze rekenen nu op een goede hervatting wanneer de grenzen weer open gaan. "Net als andere concurrerende landen moet Marokko zich met voorzorgsmaatregelen aanpassen aan de pandemie en tegelijkertijd de toeristische activiteit hervatten", zegt Lahcen Zelmat, voorzitter van de Nationale Federatie van de hotelindustrie.

En overal zijn zijn ze daar mee bezig. "Maar zonder de opheffing van de noodtoestand en een echte luchtprogrammering, is het erg moeilijk om aan herstel te denken", zegt een directeur van de vestiging. Hij voegt er aan toe dat ze uiteraard hopen om het winterseizoen nog te kunnen redden en de eindejaarsfeesten niet te missen. Marrakech realiseert in deze periode een groot deel van zijn overnachtingen.

Het luxesegment is afhankelijk van internationale aankomsten, die zijn met name gericht op Britse, Amerikaanse en Russische klanten. Die klanten zijn zelfs bijna een alleenrecht van dit segment. Luxehotels kozen ervoor om tijdens deze periode geheel dicht te gaan en te blijven, in tegenstelling tot clubs en andere accommodatiecategorieën, die wel probeerden te heropenen tijdens de zomermaanden. Dit segment gaat over enkele duizenden bedden in de okerkleurige stad en El Haouz.

Naast de zeer mooie luxe-riads ​​in de medina, zijn er ook steeds meer mooie hotels zoals de Namaskar, de Salman en de Royal Mansour en er is ook geen tekort aan internationale merken zoals de Franse groep Barrières, gevestigd in Marrakech, of de Indiase keten Oberoi.

Sommige accommodaties zijn resorts geworden die populair zijn bij de rijken van de wereld, zoals het Mamounia paleis dat nog steeds de markt beheerst. De beroemde instelling wordt nu sinds een paar maanden gerenoveerd en bevindt zich op het hoogtepunt van haar 95-jarige geschiedenis. Ze zijn bijna klaar met de werken en hopen hun instelling terug te openen op 16 oktober.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team