Zoeken

Toerisme Marokko lijdt onder Ramadan

2 juni 2015 - 23:30 - Marokko

©

Marokkaanse hoteliers hebben het steeds moeilijker om klanten aan te trekken tijdens de Ramadan periode. Ondanks kortingen en andere interessante aanbiedingen blijven hotels leeg.

Ook dit jaar komt daar naar verwachting geen verandering in. Marokkanen zijn nog niet gewend aan reizen tijdens het vasten schrijft La vie éco. Zelfs buitenlandse toeristen blijven liever thuis tijdens de Ramadanmaand. Touroperators raden een vakantie in moslimlanden tijdens het vasten af aan hun klanten door "het gespannen context".

Chafik Mahfoud Filali, voorzitter van de Regionale Vereniging van Hotels in Agadir en directeur van het hotel Kenzi Europa, bevestigt de slechte voorspellingen. "Wij hebben speciale aanbiedingen voor de Ramadan, maar zij hebben weinig succes. In juni zullen we in Agadir de grens van 50% bezettingsgraad waarschijnlijk niet overschrijden." Medio juli zal het beteren en verwacht Filali een bezettingsgraad van 65%.

In Marrakech zijn de vooruitzichten iets optimistischer. "Met de tijd zullen Marokkanen hun gewoonten veranderen zoals ze dat al hebben gedaan voor Eid Al Adha, een feest dat steeds meer ver van huis wordt gevierd", zegt Lahcen Zelmat, voorzitter van de Nationale Federatie van de Hotelindustrie.

Ook in het noorden van het land wordt er meer positief gereageerd. "Toeristen uit Rusland, Polen en Groot-Brittannië die aan de Costa del Sol verblijven, genieten van de gelegenheid om Tanger en omgeving te bezoeken, al is het Ramadan. Rederijen die tussen Spanje en Marokko varen hebben bovendien een uitstekend promotiewerk gedaan in Spanje", aldus Abdelghani Ragala, directeur van de regionale toerismedienst CRT in Tanger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team