Zoeken

Dit denkt de (mogelijke) toekomstige president van Algerije van Marokko en Mohammed VI

10 december 2019 - 13:40 - Wereld

©

Azzedine Mihoubi, kandidaat voor het presidentschap in Algerije, waarvan de verkiezingen op 12 december gepland staan, wint snel aan populariteit in zijn land. De mogelijke toekomstige president van het buurland heeft zijn mening gegeven over Marokko en Koning Mohammed VI.

"Marokko is een broederland. We werden niet veroordeeld om het voor altijd de rug toe te keren. We moeten werken aan een vertrouwensrelaties en wederzijds respect, in het belang van onze landen en de banden tussen onze volkeren.", verklaarde de presidentskandidaat in een interview met Jeune Afrique.

Volgens Mihoubi hebben Marokko en Algerije sterke banden op Noord-Afrikaans niveau. Daarom belooft hij, als hij wordt verkozen, om te werken aan de ontwikkeling van de regionale integratie op economisch vlak, het vrije verkeer van mensen en goederen en de oprichting van een gezamenlijke markt.

De leider van de RND partij wil tevens in 2020 in Algerije een Noord-Afrikaanse top organiseren samen met Marokko, Tunesië, Libië en Mauritanië. "We kunnen vooruitgang boeken op gezamenlijke dossiers zoals de veiligheid van de grenzen, de strijd tegen het terrorisme en de drugssmokkel, alsook oplossingen zoeken voor de crisissen in onze regio, met name in Libië en in de Sahel".

Mihoubi verklaarde tevens over het conflict rond de Sahara dat "onze Marokkaanse broeders vroeg of laat zullen begrijpen dat het beleid van voldongen feiten niet werkt en geen acceptabele manier is om dit probleem op te lossen.".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team