Zoeken

Algerijnse verantwoordelijke: "Sahara is Marokkaans"

18 oktober 2019 - 19:10 - Wereld

©

Amar Saadani, voormalige secretaris-generaal van de FLN-partij aan de macht in Algerije, heeft een opmerkelijke verklaring gedaan.

De bewindsman verklaarde eerder deze week aan TSA: "De Sahara is Marokkaans en niets anders. Het werd van Marokko afgenomen tijdens de conferentie van Berlijn.".

Saadani vervolgde door te zeggen dat Algerije veel geld heeft verloren door het Polisario gedurende ruim 50 jaar financieel te steunen, zonder daar voordeel uit te trekken.

"De betrekkingen tussen Marokko en Algerije zijn belangrijker dan de Sahara. En nu zijn alle voorwaarden er om de Noord-Afrikaanse Unie te doen herleven, ook omdat Tunesië een nieuwe president heeft gekozen en dat in Algerije binnenkort verkiezingen zullen plaatsvinden.", aldus de politicus.

Volgens de bewindsman zijn het einde van het conflict rond de Sahara en de heropening van de grenzen noodzakelijk om de betrekkingen tussen Marokko en Algerije te verbeteren.

Amar Saadani stelt zich bewust te zijn van de gevolgen van zijn verklaringen. "Ik geef jullie mijn standpunt, of deze sommige partijen bevalt of niet."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team