Zoeken

Fatima Ouhaddou, nieuwe ster van de Spaanse atletiek

7 januari 2022 - 16:20 - Sport

©

Fatima Ouhaddou, een Marokkaanse die in het Spaanse Aguilar de la Frontera (Córdoba) woont, heeft bewezen dat ze één van de beste atletes is door in 2021 zes wedstrijden te winnen op provinciaal niveau. Ze is van plan om in 2022 deel te nemen aan de halve marathon en de marathon.

De 28-jarige Fatima Ouhaddou heeft populaire wedstrijden gewonnen in Puente Genil (Córdoba), Aguilar, Cañada Real Soriana (Córdoba) en andere plaatsen in juni, oktober en december. Zij beschouwt Spanje als haar "thuis omdat zij mij met open armen hebben ontvangen en ik hier ook mijn vrienden heb", zo laat Diario Cordoba weten.

Lees ook: Spanje: Marokkaan wint twee races op dezelfde dag (video)

Door haar passie voor atletiek ontmoette ze haar huidige partner, de atleet Brahim Boualla, die tevens haar coach is. "Als atleet heb ik veel te danken aan mijn man want hij kent mijn goede en slechte kanten en steunt me altijd in alles," zegt Fatima.

Lees ook: Marokkaan Mohamed Sbihi maakt Britten trots

In 2021 begon de atlete, met de steun van haar man en coach, wedstrijden te lopen op een hoger niveau. Nu ze veel meer zelfvertrouwen heeft, "wil ze meer," zegt ze. In 2022 wil ze de grote stap zetten en een halve marathon en een marathon lopen. Zij bereidt zich reeds voor op een deelname aan de Andalusische cross-country kampioenschappen, die op 16 januari in Chiclana de la Frontera worden gehouden.

Bladna.nl