Zoeken

Tetouan: strenge controle op chebakia en andere Ramadan zoetigheden

21 april 2020 - 20:40 - Marokko

©

Tetouan heeft nieuwe voorzorgsmaatregelen getroffen in de strijd tegen de coronavirus pandemie. De autoriteiten hebben strengen controles ingevoerd op de verkoop van chebakia en andere zoetigheden die veel verbruikt worden tijdens de maand Ramadan.

Slechts een aantal handels in Tetouan krijgen toestemming om zoetigheden voor de Ramadan voor te bereiden en te verkopen. De maatregel is gericht op de bescherming van de gezondheid van de verbruikers. Dat berichten de stadsautoriteiten in een persverklaring.

De handels die de traditionele lekkernijen zullen mogen verkopen moeten aan strengen hygiëne- en veiligheidsnormen voldoen vanwege de sanitaire crisis. Klanten mogen bovendien enkel om beurt binnen om hun om de social distancing te garanderen.

In Tetouan worden de nieuwe maatregelen positief verwelkomd door de bevolking. "We kunnen de inspanningen van het stadsbestuur en de autoriteiten die de gezondheid en veiligheid van de burgers tijdens de coronacrisis waarborgen, enkel loven.", zegt Nada Lmisry, gemeenschapsactiviste en lerares op een middelbare school in Tetouan.

"Naar mijn mening moeten we strijden tegen voedselverspilling tijdens de Ramadan en een evenwichtig dieet volgen tijdens deze heilige maand. Het is niet gezond te zoet te eten, vooral ’s avonds. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan fruit om het vasten te verbreken.", aldus Lmisry.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team