Zoeken

Officieel: Ramadan begint op zaterdag 25 april in Marokko

23 april 2020 - 22:28 - Marokko

©

De maand Ramadan zal dit jaar in Marokko op zaterdag 25 april beginnen. Dat bevestigt het ministerie van Habous en Islamitische zaken in een verklaring.

Nadirs en waarnemers van het ministerie hebben op donderdag 29 Sha’abaan 1441 bevestigd dat de maansikkel die de maand Ramadan aankondigt niet werd gezien.

In het merendeel van de Arabische en Europese landen begint de Ramadan dit jaar op vrijdag 24 april.

De Marokkaanse autoriteiten hebben vanwege de coronavirus pandemie besloten om de moskeeën tijdens het vasten dicht te houden en taraweeh gebeden te verbieden. In het koninkrijk werd op 13 maart dit jaar de sanitaire noodtoestand afgekondigd, waardoor Marokkanen enkel hun woning mogen verlaten om te gaan werken, naar de dokter te gaan of inkopen te doen. Met familie en vrienden de iftar delen zal dit jaar dus niet mogelijk zijn.

Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender. Vasten tijdens deze maand is één van de vijf zuilen van de Islam, met de geloofsbelijdenis, het gebed, het geven van aalmoezen en de bedevaart. Eid ul-Fitr, feest van het einde van de Ramadan, valt dit jaar op 24 of 25 mei.

Bladna.nl wenst jullie allen Ramadan Moubarak

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team