Zoeken

Terrorisme: baas Marokkaanse FBI betreurt slechte samenwerking met Algerije

25 september 2017 - 13:45 - Marokko

©

Abdelhak Khiame, baas van de Marokkaanse antiterreurpolitie BCIJ, heeft de slechte samenwerking met de Algerijnse autoriteiten in de strijd tegen het terrorisme opnieuw betreurd.

In een interview met Al Hurra stelt Khiame dat er geen uitwisseling van informatie is met Algerije, wat wel het geval is met andere landen in de regio maar ook in Europa en de Verenigde Staten.

« Marokko is een land dat zich inzet voor de strijd tegen het terrorisme. Geen inspanning is teveel om veiligheidsgerichte informatie uit te wisselen met andere landen. », aldus de baas van de BCIJ. Khiame noemt het tevens zijn plicht om « Marokkanen, maar ook Algerijnen, Tunesiërs en Mauritaniërs te verdedigen », maar « het gebrek aan samenwerking met de Algerijnse regering » wordt steeds problematischer.

Op een vraag over het respect voor de mensenrechten antwoordde de veiligheidsbaas dat hij systematisch om toestemming vraagt ​​alvorens mensen onder toezicht te brengen. « De middelen die we gebruiken zijn allemaal legaal en we controleren niet alle burgers. Als we iemand verdenken dan vragen we toestemming om hem te kunnen volgen. »

Abdelhak Khiame gaf ook een kort overzicht van het werk van de BCIJ in de afgelopen drie jaar. In totaal werden 47 terroristische cellen opgerold, waarvan 42 direct in contact stonden met Daesh, en 701 mensen gearresteerd. Daarnaast werden 85 teruggekeerde Syriëgangers gearresteerd en in hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team