Zoeken

Nachtmerrie-vakantie voor bejaarde Belgische vrouw in Marokko

30 mei 2024 - 19:00 - Wereld

©

Een 88-jarige Belgische vrouw, Jeannine Decaux, is boos op reisbureau TUI na een mislukte reis naar Marokko met haar hond. Ze werd geweigerd op de heenreis, verloor haar hond tijdens de terugreis en eist nu een schadevergoeding.

Jeannine Decaux had een reis naar Agadir geboekt met haar hond Ouka, een bichon frisé. Ze had alles in orde gebracht, dacht ze, inclusief het vaccinatieboekje van haar hond. Maar bij het inchecken op de luchthaven van Zaventem op 28 februari kreeg ze te horen dat ze een extra document nodig had: een handgeschreven verklaring van de dierenarts die bevestigt dat de hond in orde is met de vaccinaties.

Lees ook: Royal Air Maroc krijgt kritiek na overlijden hond op vlucht

De bejaarde vrouw was verbaasd en teleurgesteld. Ze had dit document niet nodig bij eerdere reizen naar Marokko met Ouka. Ze probeerde te argumenteren met de TUI-medewerker, tevergeefs. Ze mocht niet aan boord van het vliegtuig en moest met haar hond terug naar huis.

De volgende dag ging Jeannine Decaux naar de dierenarts om het benodigde document te halen. Ze boekte een nieuwe vlucht naar Agadir en vertrok op 2 maart. Maar bij aankomst in Marokko kreeg ze opnieuw slecht nieuws: Ouka was gestorven aan acute hepatitis, waarschijnlijk door de stress van de reis.

Jeannine Decaux is woedend op TUI. Ze vindt dat ze niet goed is geïnformeerd over de nieuwe reisvereisten voor huisdieren naar Marokko. Ze klaagt bij TUI en eist een vergoeding voor de kosten van haar taxiritten, haar tweede vliegticket en de twee verloren vakantiedagen.

Lees ook: Ticket voor hond volgens gewicht bij Royal Air Maroc

TUI heeft in een reactie haar excuses aangeboden aan Jeannine Decaux voor het ongemak. De reisorganisatie zegt dat ze de klacht onderzoekt en dat ze "zich inspannen om haar zo goed mogelijk te helpen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team