Zoeken

Tanger wacht op wereld-Marokkanen

12 mei 2023 - 20:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Hoteliers en de autoriteiten in Tanger zijn actief bezig met de voorbereidingen voor de komst van binnen- en buitenlandse toeristen, maar ook van wereld-Marokkanen die deze zomer de stad zullen bezoeken.

"De vroegtijdige beëindiging van het regenseizoen, in combinatie met een opmerkelijke stijging van de temperaturen de afgelopen weken, heeft de autoriteiten van de stad gedwongen om verschillende maatregelen te treffen voor het ontvangen van vakantiegangers op de verschillende stranden van de stad. Dit is het geval op het gemeentelijke strand van de Zeedijk van Tanger," meldt Les Inspirations Eco.

Lees ook: Marhaba 2023: 538 wekelijkse bootovertochten verwacht

Hoteliers in Tanger hopen evenveel toeristen te trekken als vorige zomer, toen bijna drie miljoen mensen de stad bezochten. Dit was een "echte bron van tevredenheid" voor de sectorprofessionals en zette het noorden van Marokko "als een van de belangrijkste toeristische polen van het koninkrijk" op de kaart, schrijft de krant.

Toerismeprofessionals hopen ook te profiteren van de effecten van het laatste WK voor clubs en van "het historisch parcours van de Atlas Leeuwen op het WK in Qatar" tijdens het komende toeristische hoogseizoen, zegt Ali Kadiri, voorzitter van de regionale vereniging van de horeca-industrie. "Tanger is een van de steden die zijn geselecteerd om bepaalde wedstrijden van de U23 Afrika Cup (24 juni-9 juli) te hosten. Dit, in combinatie met de gebruikelijke toename van de bezoekersaantallen in de zomer, is een bron van optimisme voor toeristische exploitanten en hotels", aldus Kadiri.

Lees ook: Marhaba 2023: Spanje en Marokko regelen laatste details

De professional roept tevens op tot actie om de prijs van de overtocht tussen Spanje en Marokko te verlagen. "De kosten van de overtocht over zee blijven hoog. En voor een bestemming zo dicht bij Europa als Tanger is de reis met de boot soms duurder dan het vliegtuig".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team