Zoeken

Marokko bestudeert aansluiting Tetouan op spoor- en wegennet

16 april 2023 - 11:00 - Marokko

©

De Marokkaanse regering bestudeert momenteel projecten om de stad Tetouan aan te sluiten op het nationale spoor- en wegennet. De twee projecten zullen de mobiliteit van de inwoners van de stad en de regio enorm vergemakkelijken.

Tetouan zou binnenkort kunnen worden aangesloten op het spoor en snelwegennet van het koninkrijk. De twee projecten liggen momenteel op tafel bij de regering, meldt Al Akhbar. De inwoners van de stad kijken reikhalzend uit naar de verwezenlijking van de verbinding, waardoor zij geen kilometers meer hoeven af te leggen, voordat zij op de trein kunnen stappen of de snelweg nemen.

Lees ook: Tanger-Tetouan-Al Hoceima: 53 miljard dirham aan investeringsprojecten

De studies over de projecten bestaan al. Het is dus enkel kwestie van deze bij te werken, aldus een afgevaardigde van Istiqlal, die benadrukt dat de projecten geheel of gedeeltelijk moeten worden gefinancierd door de regionale raad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima. Tijdens een recente vergadering over dit onderwerp werd de Raad gevraagd om het aantal bussen die Tetouan met het treinstation van Tanger verbinden uit te breiden.

De aansluiting van Tetouan op het spoor en snelwegennet zal niet alleen de mobiliteit vergemakkelijken van de inwoners van de stad, maar ook de ontwikkeling van de hele regio stimuleren, het toerisme bevorderen en extra banen creëren. Ook andere steden zoals Chefchaouen, Ouazzane, Fnideq en M’diq hebben baat bij de voltooiing van de twee projecten.

Lees ook: Tetouan krijgt zone voor economische activiteiten

Daarnaast zal dit ongetwijfeld nieuwe investeringen aantrekken naar de stad Tetouan en de regio. De aanleg van een nieuwe snelweg tussen Tetouan en Martil, het project voor de herinrichting van de luchthaven van Saniat R’mel, waarvan de landingsbaan volledig zal worden hersteld, en de vele andere investeringsprojecten die in de stad worden uitgevoerd of gepland zijn, zullen allemaal bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstelling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team