Zoeken

Marokkaanse leeuw Volcan vindt zijn plek niet in dierentuin Parijs

16 februari 2021 - 21:20 - Wereld

©

Volcan verblijft in een leefgebied van 2500 m² in de dierentuin van Parijs, gelegen in het bos van Vincenne. De leeuw komt uit Marokko en werd in 2020 naar Frankrijk overgebracht.

Volcan leeft samen met Kibo en meerdere vrouwtjesleeuwen. Het personeel van het dierenpark verwacht de geboorte van leeuwenwelpjes binnen drie à vier maanden.

De leeuw groeide op in het dierentuin van Rabat en kwam medio-november in Parijs aan. Maar Volcan past zich moeilijk aan en heeft zijn plek nog niet gevonden tussen de andere leeuwen van de zoo. "Ik zou niet zeggen dat ze elkaar graag zien maar enkel dat ze elkaar tolereren", zegt Alexis Lécu, dierenarts van het dierenpark. Volgens hem is Kibo te sterk voor Volcan. De twee mannetjes zien elkaar bijna nooit en worden gescheiden gehouden om incidenten te voorkomen.

De weinige ontmoetingen tussen de twee leeuwen vonden om veiligheidsredenen steeds in de aanwezigheid van meerdere leeuwinnen plaats. "Volcan probeerde enkele keren om zich te meten aan Kibo, maar de twee leeuwinnen Aswad en Bunni kozen voor Kibo", vertelt de dierenarts. Reden daarvan is dat de drie leeuwen bloedverwanten zijn.

Ondanks de gespannen situatie in het leefgebied voor leeuwen verwacht de zoo van Parijs kleintjes in de eerste helft van 2021. Volcan en leeuwin Bunni kunnen het namelijk goed met elkaar vinden. Bunni onderging enkele dagen geleden een echografie, maar blijkt nog niet drachtig te zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team