Zoeken

Algerije heeft Iran gevraagd om het Polisario te erkennen

14 oktober 2011 - 15:00 - Wereld

©

Algerije heeft Iran gevraagd om het Polisario te erkennen, aldus het Marokkaanse weekblad Al Ousboue die Mohamed Khalidi citeert, voorzitter van partij En-Nahda Wal-Fadila.

Mohamed Khalidi, in Teheran uitgenodigd door de Raad van de Iraanse Ontwaking, waar hij aan een conferentie heeft deelgenomen in bijzijn van de gids van de Iraanse revolutie, Ali Khamenei.

Daar ontmoette hij de verantwoordelijke voor Noord Afrikaanse zaken bij het Iraanse ministerie van Buitenlandse zaken die hem vertelde dat Algerije had geprobeerd om de slechte diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Iran te exploiteren door aan zijn land te vragen het Polisario te erkennen. "We hebben het verzoek van Algerije geweigerd omdat we Marokko heel goed kennen" zei hij nog aan Mohamed Khalidi.

De Perzische minister van Buitenlandse Zaken die Mohamed Khalidi ook ontmoette, uitte het "grote verdriet" van Iran over het afbreken van diplomatieke betrekkingen met Marokko.

Marokko verbrak zijn diplomatieke betrekkingen met Iran in 2009 in reactie op kritiek geuit door Iran over de steun van Marokko aan Bahrein, toen "14e Iraanse provincie" verklaard door Ali Akbar Nateq Nouri, hoofd van Ayatollah Ali Khamenei’s kantoor.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team