Zoeken

Spanje weigert paspoorten met Sebta en Melilla als Marokkaanse steden

6 augustus 2011 - 13:00 - Wereld

©

Marokkaanse paspoorten waarin staat dat Ceuta en Melilla Marokkaanse steden zijn, zijn niet legaal volgens de Spaanse wet. Dat zei de gedelegeerde van de Spaanse regering te Melilla, Antonio María Claret, deze week aan het persagentschap Europa Press.

Antonio Maria Claret zegt ontsteld te zijn wanneer hij Marokkaanse paspoorten ziet waarin als geboorteplaats van de houder "Ceuta / Marruecos" of "Melilla / Marruecos" staat, alsof de twee enclaves tot Marokko behoren.

Dat had Omar Azziman, voorzitter van de Raad voor regionalisatie (CCR), in maart dit jaar ook laten horen. Tijdens een persconferentie had de oud ambassadeur van Marokko in Madrid gezegd dat wanneer Marokko de twee enclaves zou herkrijgen, "Ceuta op natuurlijke wijze zal geïntegreerd worden in de regio Tangier-Tetouan en dat hetzelfde zich zal voordoen voor Melilla in het Oost-Rif gebied".

Afgelopen februari had de Orde de Advocaten te Madrid ook een waarschuwing aan Marokko gegeven hem ervan beschuldigend Ceuta en Melilla als Marokkaans aan te geven in de paspoorten van Marokkanen geboren in de twee enclaves.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team