Zoeken

Marokko: bevolking roept regering op kindermoorden te stoppen

6 oktober 2020 - 10:20 - Marokko

©

De pijn van de dubbele moord op de kleine Adnane Bouchouf in Tanger en Naïma Arouhi in de stad Zagora houdt de gemoederen bezig en wekt een golf van woede en opstand op in Marokko. Internetgebruikers en verenigingen mobiliseren zich om van de overheid te vragen verantwoordelijkheid op te nemen.

Adnane en Naïma zijn twee Marokkaanse kinderen die respectievelijk 10 en 5 jaar oud waren toen ze op een tragische manier aan het einde van hun korte leven kwamen.

In een andere zaak, daterend van 29 september, is de doodstraf uitgesproken voor een echtpaar dat wordt beschuldigd van de opzettelijke verminking van het lijk van de kleine Mohamed Ali, amper 7 jaar oud.

Verschillende internetgebruikers en organisaties, waaronder de vereniging: "Touche pas à mon enfant" van Najat Anwar, drukten hun verontwaardiging uit over de passiviteit van de regering.

Vijf jaar geleden luidde UNICEF hier de noodklok over, terwijl er reeds in 2003 een voorstel werd ingediend voor de opstelling van een code die aanrandingen, verkrachtingen en moorden op kinderen moet helpen tegengaan.

Het Nationale Observatorium voor Kinderrechten (ONDE) heeft aangekondigd dat ze via maatschappelijke organisaties op nationaal en lokaal niveau, bijna een miljoen dirham voor dit doel heeft ingezameld. De betrokken ngo’s profiteren van de nieuwe dynamiek van het observatorium om dringende maatregelen van de regering te eisen om de kinderen te redden. Het Observatorium is onder leiding van Lalla Meryem, de zus van Koning Mohammed VI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team