Zoeken

Surrealistische achtervolging tussen Spaanse politie en Marokkaanse smokkelaars (video)

16 september 2023 - 09:12 - Marokko

©

In Spanje zijn Marokkaanse drugssmokkelaars na een achtervolging door de Spaanse kustwacht gestrand op een strand, tot grote verbazing van de aanwezige toeristen. Twee van hen zijn gearresteerd, terwijl de anderen erin slaagden te ontsnappen.

Toeristen waren begin deze week getuige van een scène die uit een Amerikaanse actiefilm zou kunnen komen op een druk strand genaamd Los Enebrales in Punta Umbria, in de provincie Huelva, in het zuidwesten van Spanje. Op een video is te zien hoe drugssmokkelaars met hoge snelheid het zand op rijden, ternauwernood parasols ontwijkend die zonnebaders haastig hadden verlaten om de duinen in te rennen. De verdachten werden achtervolgd door politieagenten die via de radio om versterking vroegen.

Lees ook: Achtervolging drugssmokkelaars op volle zee (video)

De smokkelaars sprongen uit hun boot, een "narcolancha" gebruikt om cannabis van Marokko naar Spanje te smokkelen. Twee van hen werden gearresteerd, maar de anderen wisten te ontsnappen. De gestrande boot, achtergelaten op het zand, was leeg, meldt de Daily Mail. De smokkelaars wachtten op een oproep om een illegale lading drugs op te halen van een groter schip verder op zee toen ze werden gespot door de politie.

Lees ook: Douanier komt om tijdens achtervolging in Straat van Gibraltar

Soortgelijke incidenten hebben zich de afgelopen jaren op de stranden van het land voorgedaan. In 2018 eindigde een achtervolging tussen een politiehelikopter en een vermeende drugssmokkelaar op een strand in Manilva, nabij Estepona. Sommige toeristen werden gefilmd terwijl ze wegrenden voor hun leven, bang dat het snelle schip op het strand zou crashen. In september 2019 waren vakantiegangers getuige van een vergelijkbare scène. Een groep drugssmokkelaars was midden op de dag in de buurt van de badplaats Estepona bezig cannabis over te brengen van een snelle boot naar een 4x4 voertuig dat bij het strand geparkeerd stond.

Bladna.nl