Zoeken

Les geven met hoofddoek mag nu in Duitsland

3 september 2020 - 12:10 - Wereld

©

In Duitsland is het vanaf nu aan moslima’s toegestaan om les te geven in scholen met een hoofddoek op. Dit besluit volgt op een rechtszaak aangespannen door een moslima lerares.

Tijdens haar sollicitatiegesprek in een school in Berlijn kreeg de lerares, gediplomeerd in informatica, te horen dat ze geen hijab mocht dragen tijdens de lessen vanwege een lokale "neutraliteitswet" uit 2005. Ze weigerde toen haar hoofddoek af te doen en kreeg de baan niet.

De vrouw besloot toen aangifte te doen tegen de stad Berlijn wegens "religieuze discriminatie". Ze kreeg in 2018 gelijk in eerste aanleg. De stad moest haar een schadevergoeding van 5159 euro betalen. De rechter oordeelde toen dat de enige reden die tot een hoofddoekverbod zou kunnen leiden was dat deze een gevaar zou vormen voor de vrede op school, wat niet het geval was.

De stad besloot in beroep te gaan en verloor eind vorige week opnieuw. De federale rechtbank gaf de moslima lerares gelijk en bevestigde het vonnis van de rechtbank van eerste aanleg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team