Zoeken

Straatverkopers vertegenwoordigen jaarlijks 46 miljard dirham

5 juni 2011 - 16:57 - Economie

©

Uit een studie van het Ministerie van Industrie, Handel en Nieuwe Technologieën en het Ministerie van Binnenlandse Zaken, blijkt dat 238.000 mensen werkzaam zijn als straatverkopers in stedelijke gebieden in Marokko. Deze informele handel zou zowat 1,3 miljoen mensen laten leven en zou jaarlijks een omzet van 46 miljard dirhams genereren.

De mensen die deze werkzaamheid uitvoeren zijn tot 91% mannen, hun gemiddelde leeftijd is 41 jaar en 90% van hen werken voor eigen rekening.

Een andere resultaat van deze studie geeft aan dat 60% van deze handelaars zaken doen sinds tien jaar en beschouwen het als een stabiele bedrijvigheid dat een gemiddelde van 3100 dirham per maand opbrengt.

Het opleidingsniveau van 70% van deze actoren in de informele economie is niet hoger dan het lager onderwijs en 73% onder hen verkopen confectiekleding en niet geïndustriealiseerde voedingsmiddelen.

Deze cijfers werden woensdag bekendgemaakt door de minister van Industrie, Handel en Nieuwe Technologiën, Ahmed Reda Chami, voor het Parlement.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team