Zoeken

Steden waar men het best leeft in Marokko

3 juli 2011 - 08:00 - Marokko

©

Rabat haalt de eerste plaats van de steden waar men het best leeft in Marokko in 2011. Volgens een onderzoek van het Marokkaans weekblad "La Vie Eco" is in de administratieve hoofdstad van het Koninkrijk, de kwaliteit van leven het hoogst in het land, gevolgd door Casablanca en Marrakesh.

De studie is gebaseerd op 51 steden in de 16 regio’s van het Koninkrijk, en classificeert dezen op basis van hun vermogen om burgers en bedrijven aan te trekken.

Deze studie omvat steden met een bevolking van meer dan 50.000 inwoners en tien steden van meer dan 300.000 inwoners. Twee belangrijke criteria werden beschouwd voor de vergelijking, namelijk de kwaliteit van leven en de economisch concurrentievermogen.

Voor de middelmatige steden haalt Mohamedia de eerste plaats vanwege haar ligging tussen Rabat en Casablanca.

Ouarzazate is de beste kleine stad van Marokko wat betreft economische concurrentievermogen, een eerste plaats dat versterkt door het toerisme en de filmindustrie. Onder de kleine steden waar het goed is om te wonen vinden we ook Errachidia, Dakhla, Essaouira en Fnideq.

Uiteindelijk behaalt Agadir de eerste positie wat betreft klimaat en milieu, terwijl Marrakesh de stad van kunst en cultuur is.

Bladna.nl