Zoeken

Jikkenien stemt PVV na ruzie met Marokkaanse

17 maart 2021 - 16:10 - Wereld

©

Om inzicht te krijgen in de beweegredenen van mensen op voor een bepaalde partij te stemmen, spreekt De Telegraaf elke dag een vrouw die vertelt over haar politieke keuze. De 57-jarige Jikkenien Deerenberg werkte voorheen als secretaresse, maar is nu afgekeurd doordat ze de ziekte van Crohn heeft. Ze stemt op de PVV.

Jikkenien zegt geen problemen te hebben met mensen die niet in Nederland zijn geboren en getogen, haar ex-partner is een moslim en kwam uit Kosovo. Toch ziet ze dat integratie vaak stroef verloopt. Ze is voor asielopvang in de eigen regio om zo cultuurverschillen tussen het gastland en de immigrant te verkleinen en de integratie makkelijker te maken.

Daarnaast heeft Jikkenien ook slechte ervaringen met Marokkanen. "In 2016 ben ik mishandeld door een Nederlands-Marokkaans meisje. Ik sprak haar erop aan dat ze de verkeerde ingang nam in een volle tram. Ze heeft me aangevallen en mijn gezicht opengekrabd. Omdat het me duidelijk werd dat we in Nederland een probleem hebben met integratie, heb ik toen Geert Wilders een brief gestuurd dat ik op hem zou gaan stemmen. Uiteindelijk is het meisje gestraft, ze moest mij een excuusbrief schrijven en een schadevergoeding betalen", zegt ze aan De Telegraaf.

Ze vindt het ook goed dat de PVV meer geld wil investeren in de zorg, door bijvoorbeeld de salarissen te verhogen en de administratielast te verlagen. "Ik merk ook bij de wijkverpleging van mijn dementerende moeder dat zij ontzettend veel tijd kwijt zijn met de administratie. Dat moet echt minder. Verder vind ik, net als de PVV, dat de avondklok er zo snel mogelijk af moet. Ik houd me goed aan de coronamaatregelen, maar voor jongeren vind ik het verschrikkelijk. Ik vind het zo sneu voor deze generatie, zij moeten meer vrijheid krijgen".

In 2017 stemde ze voor het eerst op de PVV, voorheen was dat D66. "Maar na mijn mishandeling werd ik uitgenodigd door Geert Wilders voor een gesprek in Den Haag. Ik heb toen een half uur met hem gesproken en hij was oprecht belangstellend. Ik ga daarom op hem stemmen. Ook heb ik er veel respect voor dat hij, ondanks dat hij zijn eigen vrijheid heeft moeten opgeven, blijft strijden voor onze vrijheid."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team