Zoeken

Spanning tussen Marokko en Duitsland escaleert

8 mei 2021 - 20:20 - Marokko

©

Wegens de oplopende spanningen tussen Marokko en Duitsland, heeft het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken besloten om de ambassadeur van het koninkrijk in Berlijn terug te roepen voor overleg. Dit blijkt uit een verklaring van het ministerie die donderdag naar buiten is gebracht.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt dat Duitsland de hogere belangen van Marokko heeft geschaad door het decreet van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, om de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara te erkennen, af te keuren. "Een ernstige daad die tot nu toe onverklaard blijft", staat er in de verklaring. Ook zouden de Duitsers gevoelige informatie die ze hadden verkregen van de Marokkaanse veiligheidsdiensten, openbaar hebben gemaakt.

Het ministerie beklaagt zich ook over de rol die Duitsland speelt in het vredesoverleg in Libië. Volgens Marokkaanse functionarissen probeert Berlijn het koninkrijk ervan te weerhouden om invulling te geven aan zijn regionale rol. Marokko zou ten onrechte worden uitgesloten van regionale bijeenkomsten waar er over Libië wordt gesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team