Zoeken

Spanje: terroristen bedreigen Marokko vanuit cel

2 maart 2019 - 12:20 - Wereld

©

Marokkaanse terreurverdachten die in Spanje worden vastgehouden hebben beloofd om na hun vrijlating bloedige aanslagen in het Europees land maar ook in Marokko te plegen.

Volgens hen doet Marokko te veel moeite om Europa te plezieren. Daarom is het nodig om "Marokko plat te branden". Dat bericht de Spaanse medium Cadena Ser.

De daders van deze bedreigingen behoren tot een terreurcel die begin februari binnen de gevangenis van Valdemoro in Madrid werd ontdekt. De organisatie had al aanslagen "in Madrid en Barcelona bevolen, met vuurwapens en explosieven betaald met geld van de handel van karkobi drugs en hasj".

De smokkel van drugs werd vanuit de gevangenis bestuurd door een Marokkaanse man die vastzit voor verschillende criminele feiten. De drugs werd naar meerdere Europese landen gesmokkeld. De leider van de bende had de steun van een lid van het gevangenispersoneel.

In de cellen van de leden van de groepering werden onder meer meerdere telefoons gevonden die in sokken en kuismateriaal waren verstopt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team