Zoeken

Spanje wil nationaliteit jihadisten afnemen

22 september 2014 - 13:57 - Wereld

©

De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Jorge Fernandez Diaz gaat in de komende weken een hervorming van de wet op de nationaliteit indienen. Mensen die schuldig worden bevonden aan terroristische of jihadistische activiteiten verliezen mogelijk hun Spaanse nationaliteit.

In een interview met El Pais vertelde de Spaanse bewindsman dat de regering een hervorming van de wetgeving bestudeert "om die dreiging effectief te bestrijden".

Behalve de wet op de nationaliteit zullen vier andere teksten worden herzien met betrekking tot het Wetboek van Strafrecht, het Wetboek van Strafvordering, de Vreemdelingenwet en het Burgerlijk Wetboek.

Als deze hervormingen worden goedgekeurd zullen de uitzettingsprocedures worden versneld. Ook zullen mensen die eerder werden veroordeeld voor misdrijven het land niet meer binnen mogen. Met de hervorming van het Burgerlijk Wetboek zullen terroristische misdaden op het lijstje komen van misdaden die tot het verlies van de Spaanse nationaliteit leiden.

Tientallen Spanjaarden bevinden zich momenteel in Irak en Syrië voor de Jihad. Een groot deel van hen is van Marokkaanse afkomst en heeft de dubbele nationaliteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team