Zoeken

Spanje: "Marokko geen bedreiging, maar berokkent wel economische schade"

8 juli 2024 - 13:50 - Wereld

©

De Partido Popular (PP) in Melilla sluit zich aan bij de recente uitspraken van generaal Loreto Gutiérrez Hurtado, directeur van de Spaanse Veiligheidsdienst (DSN), dat Marokko op dit moment geen militaire dreiging vormt voor Spanje.

Senator Fernando Gutiérrez Díaz de Otazu van de PP verklaarde dat Marokko "geen fysieke of militaire dreiging" vormt, maar wel economische en commerciële schade toebrengt aan Ceuta en Melilla. Hij benadrukte het gebrek aan naleving van reisregelingen door Marokko en de sluiting van de douane als voorbeelden van deze schade.

Lees ook: Marokko "vernedert" Melilla

De senator ondersteunde de opmerkingen van generaal Loreto Gutiérrez Hurtado, die onlangs verklaarde dat Marokko niet tot de bedreigingen behoort waarmee Spanje te maken heeft. Hij wees erop dat de "unilaterale" acties van Marokko en sporadische maatregelen van sommige Marokkaanse politieke leiders "een negatief effect hebben op de normale ontwikkeling van Ceuta en Melilla".

Fernando Gutiérrez verduidelijkte dat het hier niet gaat om een bedreiging, maar om een conflict en onjuiste handelswijze die de Spaanse regering moet aanpakken. Hij benadrukte de noodzaak om de banden met Marokko te versterken, een "vriendelijke buur" met wie Spanje nauwe betrekkingen onderhoudt op zowel bilateraal niveau als binnen de Europese Unie.

Lees ook: Marokko beschuldigd van economische blokkade Melilla

De PP pleit voor een verbeterde samenwerking en dialoog om de economische en commerciële problemen op te lossen en de relatie tussen beide landen te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team