Zoeken

Spanje gaat duizenden Marokkaanse seizoenarbeidsters aanwerven

5 december 2017 - 14:40 - Economie

©

De crisis in Spanje behoort tot het verleden. Het land, dat dit jaar 2000 seizoenarbeidsters uit “Marokko” had laten komen, wil volgend jaar maar liefst 16.000 Marokkaanse vrouwen aanwerven.

Volgens Akhbar Al Yaoum zullen de Marokkaanse seizoenarbeidsters voor de aardbijenoogst op landbouwdomeinen in de regio van Andalusia worden aangeworven.

De krant meent ook te weten dat de seizoenarbeidsters meer zullen worden betaald. Dit jaar draaide hun salaris rond de 6000 dirham per maand. Volgend jaar zullen ze tot 400 dirham per dag verdienen. Allen worden ook verzekerd voor arbeidsongevallen en zullen in deftigere woningen verblijven.

De aanwervingsvoorwaarden zijn daarentegen onveranderd gebleven. Volgens de overeenkomst met het Marokkaans arbeidsagentschap ANAPEC moeten de seizoenarbeidsters tussen 30 en 40 jaar zijn, getrouwd zijn en kinderen hebben. Ervaring hebben in de landbouwsector is een plus. Dit alles om te garanderen dat de vrouwen aan het einde van hun contract naar Marokko zullen terugkeren.

Niet alleen Marokkaanse vrouwen zullen voor het oogstseizoen in Andalusia worden aangeworven. In de regio zijn volgend jaar ruim 70.000 seizoenarbeiders nodig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team