Zoeken

Spanje: Marokkaan vindt 1500 euro en brengt het terug

21 januari 2021 - 16:00 - Wereld

©

Ali El Aloui, een 34-jarige Marokkaanse inwoner van Onda in Spanje, vond 1550 euro in een geldautomaat en gaf het terug aan de lokale politie. Het is niet zijn eerste eerlijke gebaar.

Het geld was van een vrouw die na een telefoontje haar stoffen portemonnee had achtergelaten op het toetsenbord van de geldautomaat. "Ik zag dat er veel geld in zat, maar ik heb het eigenlijk niet geteld", zei hij.

Nadat hij bij de Guardia Civil had nagevraagd of er iemand een aangifte had gedaan van het verlies van een grote som geld, besloot Ali om de portemonnee over te dragen aan de plaatselijke politie van Onda.

De agenten waren verrast door zijn eerlijkheid en bedankten hem voor zijn gebaar. "Ik heb er nooit aan gedacht om hem te houden. Als mij dat overkwam, zou ik willen dat andere mensen hetzelfde doen voor mij", zei de Marokkaan.

Het is niet de eerste keer dat Ali een waardevol item of eigendom heeft gevonden en het heeft teruggegeven. Volgens hem vond hij in Onda eerder ook al een portemonnee. "Daarin zat ongeveer 70 euro aan contant geld en verschillende creditcards; en net zoals vandaag heb ik die aan de autoriteiten gegeven", zegt hij. Hetzelfde geldt voor een mobiele telefoon die hij ooit vond in Benicarló.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team