Zoeken

Spanje beschuldigd van liegen over situatie van Marokkaan (video)

23 februari 2021 - 15:12 - Wereld

©

De Spaanse regering wordt ervan beschuldigd te hebben gelogen over de situatie van Samir, een Marokkaanse man die in coma ligt sinds een verkeersongeval in Sebta.

"Samir beschikt over een uitzonderlijke verblijfsvergunning op humanitaire gronden omdat hij als buitenlander aan een ziekte heeft geleden," stellen de Spaanse autoriteiten. Deze verklaring werd door de Podemos-partij op sociale media geplaatst. "De vergunning", zo ging de verklaring verder, "is hem toegekend op 21 juli 2020 en is één jaar geldig".

Samir heeft echter helemaal geen verblijfsvergunning. Zijn moeder, Saadía, zegt in een videoboodschap die bij hem in het ziekenhuis is opgenomen, dat noch zijzelf noch haar zoon een verblijfsvergunning hebben. Zij weet niet hoe de regering aan de informatie is gekomen, die op 12 februari is gepubliceerd.

Nog opmerkelijker is dat de Spaanse regering volhoudt dat de verblijfsvergunning van Samir wordt verlengd. Dat de regering deze officiële versie heeft gegeven, terwijl de regeringsdelegatie in Sebta op de hoogte is van de situatie van Samir, zorgt voor veel onbegrip.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team