Zoeken

Franse douane onderschept vrachtwagen uit Marokko met 2,3 ton drugs

20 oktober 2017 - 17:00 - Wereld

©

De Franse douanediensten hebben dinsdag een record drugsvangst gedaan op de A10 snelweg ter hoogte van La Rochelle in het zuidwesten van het land.

De drug was in een vrachtwagen met een Marokkaans kenteken verborgen. Twee mannen met de Marokkaanse nationaliteit werden gearresteerd en aan de politie in La Rochelle overhandigd.

Het is één van de belangrijkste drugsvangsten van het jaar in Frankrijk, waar vorig jaar in totaal 83,4 ton drugs, waarvan 64,5 ton cannabis, in beslag werd genomen.

Op Franse snelwegen worden bijna maandelijks drugskoeriers met cannabis uit Marokko betrapt. In maart dit jaar werd op de snelweg bij Perpignan tijdens een routinecontrole 1276 kilo cannabis uit Marokko in een vrachtwagen met een lading sla ontdekt. De waarde van de drugs werd toen op 8,3 miljoen euro geschat.

Begin februari had de Franse douane op de A10 snelweg ook al een half ton drugs uit Marokko onderschept. In de vrachtwagen werd eveneens 9000 euro gevonden. Twee Marokkanen van 36 en 40 jaar werden toen gearresteerd. De drug met een waarde van 1,3 miljoen euro was voor Nederland bestemd.

Op de A20 snelweg ter hoogte van het Franse Vatan werd enkele maanden daarvoor een Porsche Cayenne onderschept met ruim 770 kilo cannabis afkomstig uit Marokko. De auto werd in Spanje opgemerkt en tot in Frankrijk gevolgd. De drug was 2 miljoen euro waard. Het onderzoek naar de drugshandel leidde de Franse politie tot drie leden van het netwerk in Orléans. Tijdens hun arrestatie werden een wapen, munitie, een geldtelmachine en 55.000 euro in beslag genomen. De Franse politie deed sinds 2014 onderzoek naar het drugsnetwerk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team