Zoeken

Spanje doekt babyhandel met Marokko op

9 mei 2013 - 18:04 - Wereld

©

De politie in Melilla heeft een criminele netwerk opgedoekt, dat ervan wordt verdacht 28 Marokkaanse baby’s in de jaren 70 en 80 aan Spaanse gezinnen te hebben verkocht.

De baby’s werden Melilla met valse papieren binnengesmokkeld, waar ze voor 1200 à 1600 euro werden verkocht aan welvarende Spaanse familie’s. De kinderen kwamen uit arme familie’s uit Nador en Oujda, meldt El Pais.

Veertien slachtoffers van de babyhandel werden ondertussen geïdentificeerd liet de Spaanse politie dinsdag in een verklaring weten. Minstens 10 van de 31 verdachten, vooral artsen en vroedvrouwen, zijn ondertussen overleden. De politie heeft 19 mensen gehoord.

Leden van het netwerk maakten misbruik van de ellende waarin de biologische ouders leefden. Ze beloofden hen een beter leven voor hun kind, én dat ze hen zouden terugzien zodra ze 18 werden.

Said Chramti, voorzitter van de NGO ’Grand Rif’, had ons vorig jaar verteld dat op zijn minst 25.000 Marokkaanse baby’s waren gestolen en verkocht aan Spaanse gezinnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team