Zoeken

Spaanse militaire geheimen op markt verkocht in Tanger

31 oktober 2013 - 20:25 - Wereld

©

Computers met geheime informatie van het Spaans leger, werden in september op een markt verkocht in Tanger. In Spanje, waar Marokko als een bedreiging wordt beschouwd, zorgt de zaak voor heel wat ophef.

De acht computers werden enige tijd geleden door een Spaanse soldaat gestolen in een militaire basis in Alicante. Ze werden vervolgens voor een kleine 100 euro per stuk aan een in Spanje wonende Marokkaan verkocht.

De man, die niets wist van de oorsprong van de computers, nam ze mee naar Marokko waar hij ze aan een marktverkoper in Tanger verkocht.

Een rechter van het Hoge Hof van Valencia opende een onderzoek naar de gestolen computers. De soldaat die ze heeft gestolen werd aangeklaagd voor diefstal en desertie. De Marokkaan aan wie hij ze verkocht, wordt van heling van gestolen goederen beschuldigd. Hij werd op vrije voet gelaten nadat de Spaanse politie bevestigde dat hij geen banden had met de Marokkaanse geheime dienst.

Het onderzoek moet nu uitmaken of de computers waren geformatteerd alvorens op de markt te belanden. In Marokko wordt om de zaak gelachen en denkt men dat het een grap is om Spanje te ridiculiseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team