Zoeken

Spanjaard opgelicht door Marokkaanse politieagenten (video)

2 oktober 2023 - 21:00 - Marokko

©

Een jonge Spanjaard die in Marokko verbleef, is opgelicht door Marokkaanse politieagenten. Hij deelt zijn ongelukkige ervaring.

"Ik heb zojuist voor het eerst smeergeld in mijn leven betaald. We waren de Atlas aan het doorkruisen en toen we een bocht naar links namen, was het erg donker. Het was nacht. Plotseling werd ik door de politie aangehouden en beweerden ze dat ik een stopbord had genegeerd", vertelt de Spaanse gebruiker Ibai Rider (@ibairider) in een video gepubliceerd op TikTok.

Lees ook: Taxichauffeur in Agadir riskeert boete en rijverbod voor oplichten toerist

De jongeman legt uit dat de politieagent hem vroeg uit de auto te stappen, naar zijn papieren vroeg en hem uiteindelijk een boete van 400 dirham oplegde, ongeveer 40 euro. "Ik was een beetje ontmoedigd omdat ik niets verkeerds had gedaan, maar ik had geen keuze, ik moest betalen", voegde hij eraan toe.

Lees ook: Oplichting in Fez: Amerikaanse toeriste betaalt 450.000 dirham voor tapijten (video)

"Ik haalde een biljet van 200 dirham tevoorschijn en plotseling keken ze elkaar aan, wisselden enkele woorden uit en staken het geld in hun zak. Ze gaven me de boete niet meer, dus ik voelde me behoorlijk dom. Nu ben ik 20 euro lichter in plaats van 40 en heb ik een verhaal om aan mijn kleinkinderen te vertellen."

" data-video-id="7283555346340416800" style="max-width: 605px;min-width: 325px;" >
@ibairider

La policia de marruecos me pide un soborno

♬ sonido original - Ibai Rider

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team