Zoeken

Spaanse vrouw in gevangenis ondanks gratie Mohammed VI

6 september 2013 - 22:14 - Marokko

©

De Spaanse Consuelo Valle Andújar werd op 30 juli, ter gelegenheid van het Troonfeest, door de Koning vergeven. Toch wordt ze nog steeds in de gevangenis van Tetouan vastgehouden.

Op 30 juli had ze van een gevangenisbewaker vernomen dat haar gratie was verleend en dat ze zich moest voorbereiden om de gevangenis een dag later te verlaten.

In een telefonisch gesprek met El Pais, begrijpt de vrouw niet waarom ze dus nog steeds in de gevangenis zit terwijl de Koning haar heeft vergeven.

Bij de autoriteiten luidt het echter anders. Consuelo Valle Andújar zal de gevangenis pas mogen verlaten als ze een douaneboete van 13.000 euro betaalt. Zij zou niet de enige in dit geval zijn.

De gezondheid van Consuelo is volgens haar broer verontrustend. De vrouw zou door een maaginfectie, meer dan 30 kilo hebben verloren sinds ze 15 maanden geleden in de gevangenis belandde.

Consuelo Valle Andújar werd in februari vorig jaar met 21 kilo hasj betrapt in Tanger. De drugs was verstopt in de auto van een vriendin. Ze werd veroordeeld voor medeplichtigheid aan drugshandel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team