Zoeken

Spaanse soldaten vrezen vervolging na geweld tegen minderjarige Marokkanen

14 juni 2021 - 17:40 - Wereld

©

Het Spaanse leger vreest dat soldaten, die ervan worden verdacht geweld te hebben gebruikt tegen Marokkaanse minderjarigen na hun aankomst in Sebta in mei, zullen worden vervolgd. In geval van een ongunstige uitkomst zijn de betrokken soldaten van plan in opstand te komen.

Paniek in de rangen van de Spaanse soldaten die in Sebta zijn gestationeerd om de grenzen te bewaken. Het Openbaar Ministerie van de stad heeft een gerechtelijk onderzoek ingesteld naar de onmenselijke behandeling van Marokkaanse minderjarigen door Spaanse soldaten. Uit het onderzoek is gebleken dat de militairen minderjarigen hebben mishandeld en hun leven in gevaar hebben gebracht door hen in zee te gooien, meldt Assabah. Dit is voldoende om een gerechtelijke procedure tegen de betrokken soldaten te overwegen.

Lees ook: Marokkanen door Spaanse militairen in zee gegooid (video)

De soldaten hebben al aangekondigd dat zij in opstand zullen komen als zij worden vervolgd. Functionarissen van het Spaanse leger hebben "hun woede geuit over de vervolging van hun collega’s en vinden dat hun leiders hen in de steek hebben gelaten. Zij maakten via het internet hun verzet kenbaar en vragen om "garanties alvorens op nieuwe fronten te worden ingezet". De secretaris-generaal van een beroepsvereniging van het leger verklaarde aan de Spaanse media dat het leger herhaaldelijk heeft gezegd dat het noodzakelijk is dat militairen die aan de grenzen werken rechtszekerheid hebben.

Deze situatie komt op een moment dat de generale staf van het Spaanse leger meer discipline wil afdwingen binnen het leger. Daarom heeft de militaire inlichtingendienst de opdracht gekregen om verslagen op te stellen over de op sociale netwerken verspreide publicaties. Het rapport van de militaire inlichtingendienst "waarschuwt voor de opstandigheid van in Sebta en Melilla gestationeerde soldaten, die de bevelen van hun superieuren niet zouden opvolgen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team