Zoeken

Spaanse politie arresteert bende die wereld-Marokkanen op rustplaatsen beroofde

21 oktober 2017 - 11:00 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft zeven verdachten gearresteerd voor hun vermeende deelname aan de diefstal van een twintigtal voertuigen van wereld-Marokkanen op rustplaatsen langs snelwegen in de regio van Malaga.

De bende richtte zich uitsluitend op Marokkanen die van hun land van verblijf naar hun land van herkomst reisden. Dat bericht de Guardia civil in een verklaring.

De verdachten wisten dat Marokkanen met geld en geschenken voor hun families in Marokko reisden. De bende ging altijd op dezelfde wijze te werk. Gezinnen werden door drie of vier mannen aangevallen terwijl ze sliepen. De bendeleden braken de ruiten en bedreigden de slachtoffers met valse wapens.

Alvorens wereld-Marokkanen te gaan beroven verzamelden de bendeleden zich steeds in een gevoelige wijk van Malaga. Ze begaven zich vervolgens samen naar rustplaatsen op de A-7, A-45 of nog de N-340 en soms zelfs in Granada.

Slachtoffers bleven volgens de Guardia civil hulpeloos achter. Ze hadden geen geld, geen bankkaarten en soms zelfs geen paspoort of rijbewijs meer, wat noodzakelijk is om te reizen. Zeker negentien gevallen werden bij de politie gemeld.

Enkele dagen geleden werd al een filmpje op internet gedeeld van een Marokkaans gezin die door jongeren in een auto bij een tankstation werden beroofd. De slachtoffers waren op weg naar Marokko. De daders werden deze week door de politie gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team