Zoeken

Spaanse pedofiel krijgt gratie van Koning Mohammed VI

1 augustus 2013 - 21:05 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft amnestie verleend aan Daniel Galvan Fina, een 63-jarige Spaanse pedofiel dat in Marokko tot 30 jaar gevangenis was veroordeeld.

De man was in 2011 in Kenitra veroordeeld voor kinderporno en seksueel misbruik van een tiental kinderen van 2 à 14 jaar. Zijn vrijlating werd ons bevestigd door lokale organisaties voor de kinderrechten en zorgt voor een sterke controverse in Marokko.

Een van de laatste slachtoffers van de Spaanse pedofiel, was een 2-jarig meisje volgens de NGO Kom niet aan mijn kind, dat zich als burgerlijke partij had opgesteld in de zaak.

Een andere Spanjaard aan wie Koninklijke gratie is verleend, was in Tanger Med gearresteerd met 9 ton drugs verstopt in meloenen. Hij had 6 jaar cel gekregen.

Beide mannen maken deel uit van 48 gedetineerden aan wie gratie is verleend ter gelegenheid van het Troonfeest op dinsdag 30 juli.

Koning Juan Carlos van Spanje had hun vrijlating gevraagd tijdens zijn bezoek aan Marokko medio juli. In een bericht bedankte hij deze week Koning Mohammed VI voor zijn pardon.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team