Zoeken

Mohammed VI niet op de hoogte van misdaden Spaanse pedofiel

4 augustus 2013 - 16:25 - Marokko

©

In een verklaring zegt het koningshuis dat Koning Mohammed VI nooit was geïnformeerd over de ernst van de misdaden waarvoor Daniel Galvan Fina was veroordeeld. De Spaanse pedofiel had in 2011 een gevangenisstraf van 30 jaar gekregen voor de verkrachting van 11 kinderen in Kenitra. Op 31 juli kreeg hij ter gelegenheid van het Troonfeest, gratie van de Koning.

Volledige verklaring:

"Naar aanleiding van de vrijlating in de voorbije dagen, van de genaamde Daniel Galvan Fina van Spaanse nationaliteit, dat door de Marokkaanse justitie was veroordeeld, wil het koninklijk kabinet volgende feiten en informatie onder de aandacht brengen van de de publieke opinie :

1. Zijne Majesteit Koning Mohammed VI, moge God hem bijstaan, werd nooit, op welke manier dan ook en op geen enkel moment, op de hoogte gebracht van de ernst van de gruwelijke misdaden waarvoor de geïnteresseerde was veroordeeld.

2. Het is duidelijk dat de soeverein er nooit met in zou hebben gestemd dat Daniel Galvan Fina zijn straf niet zou moeten uitzitten, gezien de wreedheid van de monsterlijke misdaden waarvoor hij is veroordeeld.

3. Zijne Majesteit de Koning, als eerste beschermer van de rechten van slachtoffers, daarenboven kinderen, en hun families, zal alles in het werk stellen om hen te blijven bijstaan. De hele koninklijke actie toont duidelijk het belang aan dat de soeverein hecht aan de onveranderlijke morele waarden, de centrale plaats van de bevordering van de mensenrechten en de bescherming van het kind, alsook de verdediging van de Marokkaanse samenleving, tegen inbreuken en laakbare handelingen.

Om al deze redenen, heeft Zijne Majesteit de Koning, zodra hij werd ingelicht van deze zaak, een grondig onderzoek bevolen, om de verantwoordelijkheden en de fouten die tot deze ongelukkige invrijheidstelling hebben geleid, en de verantwoordelijk(en) hiervan, te identificeren, zodat sancties kunnen worden opgelegd. Instructies zullen ook worden gegeven aan de minister van Justitie, om maatregelen te treffen om de voorwaarden van de gratie te verharden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team