Zoeken

Spaanse media: Europese landen gaan Amerikaans besluit over Sahara steunen

5 februari 2021 - 20:00 - Wereld

©

Volgens een artikel in het Spaanse dagblad ABC gaan een aantal Europese landen op korte termijn hun steun geven aan het Amerikaanse besluit om de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara te erkennen. De auteur stelt dat het steunen van de soevereiniteit de enige onderhandelingspositie die nog mogelijk is voor Europa na het besluit van Washington.

Het artikel is geschreven door Javier Fernandez Arribas. Hij roept de Spaanse regering op om "een standpunt in te nemen dat strookt met de gedeelde politieke, economische, sociale, culturele en veiligheidsbelangen met haar Marokkaanse buren".

De journalist meent dat de tijd is gekomen dat Spanje een besluit neemt over de situatie die volgens hem "jarenlang emotionele politieke voorwaarden heeft geschapen, om de zwaksten te beschermen. De realiteit heeft echter aangetoond dat dit een manipulatie is van de levens van duizenden mensen in de Tindouf-kampen."

Volgens Fernandez Arribas is de huidige situatie ontstaan door de ambitie van Algerije om voor militaire doeleinden en handel toegang te krijgen tot de Atlantische Oceaan. "Alle indicatoren laten zien dat andere invloedrijke Europese landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, in de voetsporen van Washington zullen treden en de soevereiniteit van Marokko over de zuidelijke provincies zullen erkennen", meldt de Spaanse krant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team