Zoeken

Defensieminister benadrukt "Spaanse identiteit" Melilla

8 januari 2023 - 12:00 - Wereld

©

Margarita Robles, de Spaanse minister van Defensie, herhaalde woensdag tijdens een bezoek het standpunt van haar land over de stad Melilla en zei dat het gebied aan Spanje toebehoort.

De reis van de Spaanse minister vond deels plaats als nieuwjaarsboodschap aan de Spaanse soldaten, en deels om "meer te weten te komen over de verschillende grondeenheden in de autonome stad, waar meer dan 3000 soldaten gelegerd zijn", aldus een door El Faro geciteerde verklaring van het ministerie.

Lees ook: Spanje stuurt drie fregatten naar wateren bij Marokko

Zo bezocht Margarita Robles het General Command en de "Alfonso XIII" basis. Zij werd vergezeld door de stafchef van het Spaanse leger (JEME), generaal Amador Enseñat. Er werd een ceremonie gehouden ter ere van de in 2022 omgekomen soldaten.

In haar toespraak tot de militairen bevestigde Margarita Robles het "Spaanse karakter" van de enclave. "Melilla is geschiedenis, cultuur en het kruispunt van beschavingen, maar bovenal is Melilla dit Spanje dat elke dag beter wordt, dat kracht en moed heeft. In Melilla zijn we in Spanje, ons Spanje, dat wij liefhebben, bewonderen en leren van zijn geschiedenis."

Lees ook: Marokko maakt aanspraak op "Spaanse" eilanden en rotsen

De commandant-generaal van de stad, Luis Saez Rocandio, steunde deze verklaringen en zei dat "de stad Melilla vorig jaar haar 525e verjaardag als Spaanse stad vierde".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team