Zoeken

Spaanse consul in Rabat neemt na één maand al ontslag

21 november 2020 - 15:00 - Marokko

©

Een maand nadat Fernando Villalonga is benoemd tot consul van Spanje in Marokko, heeft de diplomaat zijn ontslag ingediend. Hij zou om persoonlijke redenen toch afzien van zijn diplomatieke functie in Marokko.

Het gebeurt niet elke dag dat een diplomaat binnen een maand na zijn benoeming al ontslag neemt. De Spaanse krant El Pais bevestigt dat de consul uitlatingen heeft gedaan die "ongepast zijn voor een diplomaat." De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Arancha González Laya, zou zich enorm hebben gestoord aan de uitspraken, meldt persbureau MAP.

Volgens verschillende Spaanse media zou Villalonga op 9 oktober hebben verklaard dat de Amerikaanse president Donald Trump "de enige verdediger van democratie en vrijheden is, en dat hij wordt geconfronteerd met de dreiging van de revolutionaire Democratische Partij die klaar staat om een autocratisch regime in te voeren"

De voormalige Spaanse consul in Rabat zou ook controversiële opmerkingen hebben gemaakt over de Europese Unie, het Spaanse buitenlands beleid en de PSOE-partij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team