Zoeken

Expresweg Tiznit-Dakhla dit jaar open

8 februari 2022 - 16:54 - Marokko

©

De werkzaamheden aan de expresweg Tiznit-Dakhla, met betrekking tot het gedeelte dat tussen Tan-Tan en Laayoune ligt, zijn voor 80% voltooid.

Op vraag van Le360 over de voortgang van het project, antwoordde Yassine Ansir, hoofd van de dienst technische werken die met het project is belast, dat de werkzaamheden in een gestaag tempo vorderen.

Lees ook: Verbreding snelweg Casablanca-Berrechid van start

"De weg van Tan-Tan naar Laayoune maakt deel uit van het zuidelijke deel van de expresweg, en strekt zich over een afstand van 220 km. Het project is reeds voor meer dan 80% voltooid," zegt hij. Daarnaast is de versterking en de verbreding tot 9 meter van de nationale weg van Laayoune naar Dakhla, over een afstand van 500 kilometer, volledig voltooid.

Lees ook: Marokko: grootse plannen voor snelwegen

De expresweg tussen Tiznit en Dakhla moet volgens plan dit jaar klaar zijn en zal beantwoorden aan "de internationale normen en aan een hoge mate van veiligheid", aldus het Marokkaanse ministerie van Uitrusting. De reistijd zal worden verkort en het vervoer van goederen zal makkelijker worden, niet alleen van en naar de steden in het zuiden van het koninkrijk, maar ook naar Afrika ten zuiden van de Sahara.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team