Zoeken

Expresweg Tiznit-Dakhla: werken bijna voltooid in Souss-Massa

20 februari 2022 - 10:20 - Marokko

©

De expresweg Tiznit-Dakhla wordt geleidelijk voltooid. Uit de laatste gegevens over de vorderingen blijkt dat de werkzaamheden aan dit grote project op de as Souss-Massa inmiddels voor 92% zijn voltooid.

Dit megaproject omvat de aanleg van de expresweg Tiznit-Laayoune, de verbetering en verbreding van de nationale weg nr. 1 tot 9 meter tussen Laayoune en Dakhla, maar ook de bouw van 16 bruggen, tunnels en viaducten. De werkzaamheden in de regio Souss-Massa zijn voor 92% voltooid, meldt MAP.

Lees ook: Verbreding snelweg Casablanca-Berrechid van start

In het bijzonder zijn in dit perceel de werkzaamheden aan de belangrijkste kunstwerken voltooid. Het traject Souss-Massa strekt zich uit over ongeveer 48 km. Over 37 km verbindt het eerste deel het zuidelijke deel van Tiznit met Sidi-Bounaâmane, en het tweede deel Sidi-Bounaâmane met Anga (provincie Sidi-Ifni). Dit verklaarde Mbarek Fancha, directeur van het interimdirectoraat voor de verlenging van de RN1 tussen Tiznit en Dakhla, tijdens een bezoek op het bouwwerf van een delegatie van de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Dit grootschalige project, met een lengte van 1055 km en bouwkosten van ongeveer 10 miljard dirham, is een belangrijke stuwende kracht voor de economische en sociale ontwikkeling van de provincies in het zuiden van Marokko.

Lees ook: Marokko: grootse plannen voor snelwegen

Met deze autoweg wordt gestreefd naar de aanleg van een wegverbinding met hoge technische normen tussen de zuidelijke provincies en de andere regio’s van het koninkrijk, de vervoerstijd te verkorten en het comfort en de veiligheid te verbeteren, maar ook het vervoer van goederen tussen de steden in het zuiden van Marokko en de grote productie- en distributiecentra te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team