6 juli 2025 - 10:30 - Wereld
Patrick Drahi, prominente zakenman van Marokkaanse afkomst, heeft een gewaagde zet gedaan om telecombedrijf SFR te redden. Hij heeft een baanbrekende overeenkomst bereikt met de schuldeisers van het bedrijf, dat kampte met een torenhoge schuld van 24 miljard euro.
Meer dan 10 jaar nadat Patrick Drahi SFR overnam, komt de verkoop van het telecombedrijf nu dichterbij. Het Altice-concern, moedermaatschappij van SFR, kondigde eind mei aan dat het een versnelde herstructureringsprocedure zou starten. Dit was een cruciale stap in het langdurige proces om de 24 miljard euro schuld financieel te reorganiseren. Het bleek een formaliteit, aangezien de schuldeisers van de groep al weken geleden massaal akkoord gingen met het herstructureringsplan dat was onderhandeld door het team van Patrick Drahi. Dit plan houdt in dat de schuldeisers een deel van de schuld, namelijk 8,6 miljard euro, kwijtschelden in ruil voor een groter aandeel in het kapitaal van het bedrijf. Een belangrijke overwinning voor de voorzitter van Altice.
Lees ook: Marokkaans geld via Afrika naar belastingparadijs
Drahi luidt hiermee het einde in van een lange periode van onzekerheid, die naar verwachting in het najaar zal culmineren met de verkoop van de groep, meldt Décideurs Magazine op. Het blad stelt dat "na tien maanden van moeizame onderhandelingen, de ondernemer erin geslaagd is niet minder dan zeventien fondsen, voornamelijk Amerikaanse, ervan te overtuigen hem opnieuw te vertrouwen." De miljardair heeft bijna de helft van het kapitaal van Altice France afgestaan, terwijl deze fondsen bijna de helft van de schuld van de groep bezitten. Desondanks slaagt Drahi erin de controle over het bedrijf te behouden.
Lees ook: Marokko toch geen goudmijn voor investeerders
Een waarnemer van het dossier juicht tegenover Les Echos toe dat de Franse operator "weer een normaal bedrijf wordt".
Geldafpersing op Marokkaanse weg (video)
Europa zoekt naar deze vermiste Marokkaanse topsporters
Politicus vast voor vastgoedfraude in Tanger
Belangrijke verbindingsweg in Nador is "een schande"
Marokkaans raadslid doneert lever om tante te redden
Nederlander betrapt met camper vol hasj bij grens Marokko
Europa zoekt naar deze vermiste Marokkaanse topsporters
Utrechtse Amir slachtoffer fatbike-drama
Hoensbroekse Yasmin (3) overlijdt na stopzetten behandeling
Palestijnse vlag op joodse profielen, Marokkaanse student veroordeeld
Veel mysterie rond dodelijke val Abdel uit raam in Brussel
Dubai levert rechterhand drugsbaron ’Monte Christo’ uit aan België
Rechtszaak Amsterdam: verdachten brachten vrouwen uit Marokko voor prostitutie
Imam Alkmaar ontslagen na Israël-trip