Zoeken

Sion Assidon veroordeelt een conferentie over de Joodse Holocaust in Al Akhawayn

5 oktober 2011 - 16:26 - Marokko

©

De anti-zionistische Marokkaan Assidon Sion heeft een serie lezingen over de Joodse Holocaust eind september in het Al Akhawayn Universiteit van Ifrane, sterk veroordeeld.

Dit is de eerste conferentie over de Holocaust die in een Arabisch land, noteert Assidon, een fervente verdediger van de Palestijnse zaak en voorzitter van de NGO voor Marokkaanse-Palestijnse solidariteit en de Marokkaanse antenne van "Boycott-Désinvestissement-Sanctions" (BDS).

In een open brief aan de decaan van de universiteit Al Akhawayn, Driss Ouaouicha, waarschuwt Sion Assidon Marokkaanse universiteiten tegen een mogelijke infiltratie van het zionisme in deze instellingen.

"De samenwerking met de zionistische vereniging Kivunim en Israëlische organisaties staat niet alleen in strijd met de internationale verplichtingen van Marokko, die voorzitter is van Al-Quds, maar ook met de ethiek van kennis" aldus Assidon.

Sion Assidon, aangezien als een "verrader van het Jodendom" wordt niet graag aangezien als een "Marokkaanse Jood" en beschouwt zichzelf eerder als een "Marokkaanse Amazigh, Arabische burger, trots op zijn joodse afkomst".

Ex-politieke gevangene (1972-1984), Sion Assidon is één van de oprichters van Transparency Marokko en heeft jarenlang samen met Abraham Serfaty gestreden.

Bladna.nl